У початок

Імпорт СПГ Японією у листопаді знизився

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Японії впав у листопаді порівняно з тим же місяцем торік, згідно з попередніми даними, оприлюдненими Міністерством фінансів країни.

Згідно з даними, імпорт СПГ в країну в листопаді скоротився на 3,9% в річному обчисленні – до 5,33 млн тонн.

Імпорт СПГ упав порівняно з 5,41 млн тонн попереднього місяця, що означає зростання порівняно з попереднім роком.

За попередніми даними, листопадовий рахунок імпорту СПГ обсягом близько $3,44 млрд знизився на 34,1% порівняно з тим же місяцем торік.

13 грудня METI оголосило, що запаси СПГ для виробництва електроенергії в Японії станом на 10 грудня становили 2,54 млн тонн, що на 0,35 млн тонн більше, ніж минулого тижня.

Згідно з даними міністерства щодо постачань СПГ, які надходять у Японію в листопаді, постачання з Азії скоротилися на 28,9%, до 1,15 млн тонн.

У листопаді постачання СПГ на Близький Схід зросли на 59,5%, до 767 тис. тонн.

Крім того, постачання з росії зросли на 46,9%, до 655 тис. тонн, тоді як постачання в США підскочили на 132,2%, до 445 тис. тонн у листопаді.

Дані не включають спот-обсягів.

2022 року Японія була найбільшим у світі імпортером СПГ, обігнавши Китай, але обидві країни отримали менше обсягів порівняно з роком раніше.

Проте цього року Китай обігнав Японію, ставши найбільшим світовим імпортером СПГ.

Імпорт СПГ у Китй зріс другий місяць поспіль у листопаді – до 6,80 млн тонн. За січень-листопад країна імпортувала 62,99 млн тонн СПГ, що на 10,9% більше, ніж за аналогічний період торік.

За січень-листопад Японія імпортувала близько 59,85 млн тонн, що приблизно на 3,14 млн тонн менше порівняно з Китаєм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти