У початок

Імпорт СПГ в Індію в травні скоротився

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію впав у травні порівняно з тим же місяцем минулого року, згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти. Про це повідомляє Reuters.

Країна імпортувала 2,22 млрд кубометрів, або близько 1,6 млн тонн СПГ, у травні, що на 24,1% менше порівняно з тим же місяцем 2022 року, повідомляє PPAC.

За даними PPAC, протягом квітня-травня Індія отримала 4,74 млрд кубометрів СПГ, або близько 3,4 млн тонн, що на 5,4% менше порівняно з аналогічним періодом торік.

Індія заплатила $1,4 млрд за імпорт СПГ у травні, порівняно з $1,8 млрд торік, тоді як витрати впали з $3,2 млрд у квітні-травні минулого року до $2,5 млрд за ті ж два місяці цього року.

Щодо видобутку природного газу в Індії, то він досяг 2,9 млрд кубометрів, що майже не змінюється порівняно з відповідним місяцем попереднього року.

Протягом квітня-травня видобуток газу впав на 1,5%, до 5,65 млрд кубометрів, повідомляє PPAC.

Щомісячний імпорт СПГ в Індію торік постійно знижувався через переважно високі спотові ціни.

Однак спотові ціни на СПГ в Азії цього року значно впали, що спонукало деяких покупців в Індії повернутися на спотовий ринок.

Порівняно з роком раніше імпорт СПГ в Індію зріс у січні, лютому й квітні, але впав у березні.

На цю мить Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

Індійська компанія Adani й французька TotalEnergies у квітні почали постачати природний газ у мережу зі свого заводу з імпорту СПГ Dhamra, розташованого в Одіші, на східному узбережжі Індії, у рамках етапу введення в експлуатацію терміналу.

За даними PPAC, термінал Dahej компанії Petronet LNG потужністю 17,5 млн тонн на рік працював на 95,4%, а термінал Shell Hazira потужністю 5 млн тонн на рік працював на 21,2%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти