У початок

Імпорт СПГ в Індію скоротився в травні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію впав у травні цього року порівняно з тим же місяцем торік, згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти (PPAC), повідомляє LNG Prime.

Країна імпортувала близько 2,65 млрд кубометрів, або близько 2 млн тонн СПГ, у травні за довгостроковими контрактами й спотовими закупівлями, що на 7,2% менше порівняно з тим самим місяцем 2023 року, повідомляє PPAC.

Згідно з даними міністерства, у квітні цього року імпорт СПГ зріс порівняно з аналогічним періодом торік, а в березні імпорт СПГ дещо впав після річного зростання в січні й лютому.

За даними PPAC, у квітні-травні Індія отримала близько 5,29 млрд кубометрів СПГ, або близько 4 млн тонн, що на 1,3% менше порівняно з тим же періодом торік.

При цьому Індія заплатила $1,1 млрд за травневий імпорт СПГ порівняно з $1,8 млрд у травні минулого року, а у квітні-травні країна заплатила $2,2 млрд порівняно з $3,2 млрд за той самий період торік.

Що стосується видобутку природного газу в Індії, то в травні він досяг близько 3,1 млрд кубометрів, що на 6,7% більше, ніж за відповідний місяць попереднього року.

Видобуток природного газу 6,06 млрд кубометрів у квітні-травні зріс на 7,2% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

На цей час Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

До них належать термінали Dahej і Kochi компанії Petronet LNG, термінал Hazira компанії Shell, а також термінали Dabhol LNG, Ennore LNG, Mundra LNG і Dhamra LNG.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти