У початок

Імпорт природного газу Китаєм у вересні не змінився

Імпорт природного газу Китаєм, включаючи трубопровідний газ і СПГ, у вересні залишився без змін порівняно з тим же місяцем торік, повідомляє LNG Prime з посиланням на митні дані.

Імпорт природного газу протягом останнього повного місяця досяг близько 10,14 млн тонн, свідчать дані Головного митного управління країни. Імпорт знизився порівняно з 10,85 млн тонн у попередньому місяці.

Крім того, імпорт газу в країну в січні-вересні зріс на 8,2% в річному обчисленні, до 81,10 млн тонн. За цей період Китай заплатив близько $49,7 млрд за імпорт газу, що на 5,8% менше, ніж торік. 

Наразі немає доступних даних щодо імпорту СПГ у вересні.

У серпні імпорт СПГ Китаєм зріс сьомий місяць поспіль, і в серпні країна імпортувала 6,30 млн тонн, що на 34,1% більше, ніж торік. 

За січень-серпень країна імпортувала 45,51 млн тонн СПГ, що на 12,1% більше, ніж за аналогічний період торік. 

Проте минулого року китайський імпорт СПГ упав через дуже високі спотові ціни на нього й карантинні заходи, пов’язані з пандемією, що вплинуло на економічну активність.

Імпорт СПГ упав порівняно з січнем-серпнем 2021 року, коли Китай імпортував 51,81 млн тонн СПГ.

У першій половині цього року Китай обігнав Японію як найбільшого світового імпортера СПГ, і країна збільшила своє лідерство протягом липня й серпня.

Упродовж січня-серпня Японія імпортувала близько 43,38 млн тонн, що на 2,18 млн тонн менше порівняно з Китаєм, який імпортував 45,51 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти