У початок

Імпорт мазуту в Китай зріс до найвищого рівня принаймні з 2020 року

Згідно з даними Головного митного управління в понеділок, імпорт мазуту Китаєм зріс на 10% у квітні порівняно з роком раніше – до 2,93 млн метричних тонн, що, згідно з даними Reuters, є найвищим рівнем принаймні з 2020 року.

Квітневий імпорт був на 48% вищим, ніж у березні, оскільки трейдери привезли більше партій з Венесуели й Ірану, згідно з даними джерел, знайомих із транзакціями.

Обсяги імпорту включали закупівлі в рамках звичайної торгівлі, які обкладаються ввізним митом і податком на споживання, а також імпорт на митне зберігання.

Імпорт у митні резервуари досяг 2,21 млн тонн, що також є найвищим показником принаймні з 2020 року.

«Більші постачання з Венесуели через пом'якшення санкцій сприяли більшим обсягам. Маржа нафтопереробників, які переробляють важкі матеріали, також сприяла», — сказав один із керівників китайської торгівлі.

Імпорт мав тенденцію до зростання, оскільки деякі нафтопереробні підприємства збільшили обсяги закупівель до того, як ціни ще більше зміцнилися, на тлі глобального зростання ринку мазуту з високим вмістом сірки у ІІ кварталі цього року.

Водночас обсяги експорту мазуту, в основному з низьким вмістом сірки, у квітні становили 1,64 млн тонн, що на 10% більше, ніж у відповідному місяці торік.

Експорт зріс порівняно з тим самим місяцем минулого року, оскільки глобальний попит на бункерні вантажі зріс на тлі геополітичних збоїв у судноплавстві цього року.

Експорт вимірюється в основному продажами з митного зберігання для суден, що курсують міжнародними маршрутами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти