У початок

МОУ зобов’яже постачальників маркувати пальне для ЗСУ фарбою

У дизельне пальне буде додано барвник яскраво червоного кольору. Про це повідомляє Міністерство оборони України на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як зазначають у міністерстві, постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні сили України марковане дизпальне потрапить наприкінці листопада.

«Маркування дає можливість ідентифікувати й відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, і зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони також додали, що промарковане пальне неможливо буде розбавити до такого стану, щоб колір зник повністю. «Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору», – пояснюють у прес-службі міністерства.

Водночас для бензину також буде впроваджено свій барвник – зеленого кольору.

Ціна на дизель і бензин у результаті нововведення не зміниться.

Як повідомляв enkorr раніше, Міноборони планує закупити 26 тис. тонн зимового дизельного пального у найкоротші терміни для задоволення нагальної потреби ЗСУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти