У початок

Міністри фінансів G7 схвалили обмеження цін на російську нафту

Міністри фінансів країн «Групи семи» (G7) схвалили план зі встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити президента рф владіміра путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України. Про це йдеться у їхній спільній заяві за підсумками віртуальної зустрічі, опублікованій на сайті британського уряду, передає «Укрінформ».

«Сьогодні ми підтверджуємо спільний політичний намір завершити й запровадити комплексну заборону послуг, які дозволяють морське транспортування сирої нафти і нафтопродуктів російського походження в усьому світі: надання таких послуг буде дозволено, лише якщо нафта і нафтопродукти купуються за граничною або нижчою ціною, ніж визначена широкою коаліцією країн, які дотримуються і впроваджують цю цінову межу», – йдеться у заяві.

Початкову максимальну ціну буде встановлено на рівні, що базується на низці технічних вхідних даних, і буде визначено всією коаліцією до її впровадження в кожній юрисдикції.

Як наголошується, гранична ціна необхідна для того, щоб зменшити доходи рф і її здатність фінансувати свою агресивну війну, одночасно обмежуючи вплив війни на світові ціни на енергоносії, особливо для країн із низьким і середнім рівнем доходу, дозволяючи постачальникам послуг лише продовжувати вести бізнес, пов’язаний із перевезеною морем російською нафтою і нафтопродуктами, що продаються за граничною або нижчою ціною.

«Ми прагнемо створити широку коаліцію, щоб максимізувати ефективність, і закликаємо всі країни, які все ще прагнуть імпортувати російську нафту і нафтопродукти, взяти на себе зобов’язання робити це лише за цінами на рівні граничної або нижчими», – йдеться у заяві.

Міністри також підтвердили підтримку України.

«Ми залишаємося непохитними у своїй підтримці й солідарності з Україною. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у документі.

Як повідомлялося, раніше російське посольство у Вашингтоні відреагувало на повідомлення про пропозицію американської влади встановити цінову стелю на російську нафту, заявивши, що москва не постачатиме паливо на неринкових умовах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти