У початок

Мінекономіки не очікує стрибка цін на пальне через зміну курсу

У Міністерстві економіки України не прогнозують стрибка цін на пальне у зв'язку зі зміною курсу гривні. Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін під час телемарафону.

«Ми не очікуємо цінового стрибка на пальне, оскільки в останні тижні намітилась тенденція до зниження ціни. Якби не було зміни курсу гривні, ціна б пішла вниз. Зараз у зв'язку з переглядом курсу Нацбанком очікуємо, що ціна залишиться на тому ж рівні», — заявив Кудін.

Зазначимо, 21 липня рішенням Національного банку України офіційний курс долара було піднято на 25%, до 36,56 грн/$.

На думку експертів, попри зростання офіційного курсу валюти ціни на пальне в українських мережах АЗС мають усі шанси втриматися на поточному рівні. 

«Розрахунок на базі формули держрегулювання показує, що поточні ціни на заправках мають усі шанси втриматися без підвищення, — каже директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. — Цьому також сприятиме й зниження світових цін на нафту й нафтопродукти, яке спостерігається у липні».

Нагадаємо, з початку липня на українських АЗС спостерігалась тенденція зниження роздрібних цін на дизпальне. Зокрема, середня його ціна у країні за цей період зменшилась на 2 грн/л. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти