У початок

Франція надаватиме знижку на пальне через високі ціни

У Франції можуть підвищити обсяг знижки на пальне при купівлі на заправках з 18 центів за літр до 30 центів у вересні й жовтні у зв'язку з високими цінами. Про це заявив міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер, передає «Бізнес-Цензор».

«Знижка може збільшитися від 18 до 30 центів у вересні й жовтні, а потім знизитися до 10 у листопаді й грудні», – наводить слова міністра газета Le Figaro.

Як зазначається, це компромісна відповідь на вимогу під час парламентських дебатів про купівельну спроможність населення опозиційної партії «Республіканці», які наполягають, щоб уряд вжив додаткових заходів через високі ціни на пальне.

Раніше офіційний представник уряду Олів'є Веран заявив, що влада країни очікує від нафтових компаній додаткових кроків назустріч споживачам у зв'язку зі зростанням цін на нафтопродукти.

Група TotalEnergies розпорядилася про знижку 10 центів на літр бензину, але тільки на заправках, розташованих уздовж автомагістралей. 

Веран висловився проти спеціального мита, що обговорюється в політичному середовищі, на надприбутки, одержувані нафтовими компаніями, аргументувавши це тим, що зі знижками при купівлі пального французи отримують безпосередній ефект від цього соціального заходу.

22 липня TotalEnergies оголосила, що згодна на знижку в 20 центів при покупці, й пояснила, що за такої знижки на деяких заправних станціях Франції можна буде купити пальне в межах 1,5 євро за літр, чого і домагаються республіканці у кризовій ситуації.

Компанія пропонує знижку 20 центів за літр з вересня по листопад, а потім до кінця року – 10 центів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти