У початок

Mitsui OSK Lines надасть FSRU для терміналу СПГ у Гданську

Mitsui OSK Lines (MOL) розгорне перший у Польщі FSRU- термінал імпорту СПГ у Гданській затоці, повідомляє SeatradeMaritime.

FSRU буде пришвартовано на платформі приблизно за 3 км від берега, поблизу порту Гданськ. У MOL зазначили, що в рамках проєкту збудують відповідну офшорну й берегову інфраструктуру.

Термінал розробляє і використовує Gaz-System, а MOL планує ввести в експлуатацію весь проєкт у 2027/2028 роках.

«Вибір постачальника установки для плавучого зберігання і регазифікації СПГ є важливою віхою в реалізації програми FSRU, яку Gaz System виконує вже багато місяців», − сказав Анджей Кенсбок, віце-президент правління Gaz-System.

«Найближчим часом ми зосередимося на розробці детальних умов так званої Партії тайм-чартеру. Крім того, нам необхідно отримати необхідні корпоративні погодження від органів управління Gaz System для підписання угоди з судновласником», – додав він.

Тосінобу Шинода, старший виконавчий директор MOL, відповідальний за регіони Європи й Африки, прокоментував, що «бути обраним для цього стратегічно важливого проєкту для Польщі було б великою честю для MOL, і ми прагнемо тісно співпрацювати з Gaz System, щоб доставити перший у Польщі FSRU, який не тільки зміцнить енергетичну безпеку в Польщі, а й у довгостроковій перспективі в регіоні».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти