У початок

Минулого місяця рф збільшила залізничний експорт бензину на 12%

рф у вересні 2024 року збільшила експорт автобензинів залізничним транспортом на 12% у добовому вираженні до попереднього місяця – до 183,1 тис. тонн, показали дані джерел у галузі й розрахунки Reuters.

З 1 серпня рф відновила заборону на експорт бензину для захисту внутрішнього ринку напередодні сезонних ремонтів НПЗ і зберегла його дію до кінця 2024 року.

Виняток зроблено для постачання у рамках міжурядових угод, зокрема з країнами ЄАЕС, на паливо, яке вивозять громадяни для особистого користування, а також автобензини, призначені для надання міжнародної гуманітарної допомоги.

У вересні основним напрямком залізничних постачань автобензинів із рф залишалася Монголія, хоча обсяг перевезень скоротився на 6% до попереднього місяця – до 64,4 тис. тонн, за даними джерел.

Експорт російських автобензинів у напрямку Киргизії минулого місяця впав на 31% до серпня – до 23,9 тис. тонн, до Таджикистану — зріс на 5%, до 38,7 тис. тонн, до Узбекистану — збільшився на 66%, до 30,6 тис. тонн.

Постачання автопалива з рф у Грузію у вересні скоротилися на 17%, до 7,7 тис. тонн, відвантажень до Афганістану й Туркменії не було.

У вересні не було постачання бензинів з НПЗ рф у напрямку портів «санкт-петербург», «мурманськ», «висоцьк», «тамань», «кавказ», «новоросійськ» та «усть-луга».

На адресу портів «темрюк» і «азов» відвантажено загалом близько 9,9 тис. тонн автопалива для постачання у Вірменію.

Загалом за період із січня по вересень 2024 року експортні постачання бензинів залізничним транспортом скоротилися на 37% до того ж періоду минулого року – до 3,249 млн тонн через планові й аварійні ремонти НПЗ рф і дію паливного ембарго.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти