У початок

Mexico Pacific підписує 20-річну угоду про постачання СПГ з Zhejiang Energy

Mexico Pacific Ltd заявила в середу, 5 липня, що уклала 20-річну угоду про продаж мільйона метричних тонн скрапленого природного газу (СПГ) щорічно зі свого експортного заводу Saguaro Energia на західному узбережжі Мексики китайській Zhejiang Energy.

Як повідомляє Reuters, цей контракт є останнім, підписаним китайськими імпортерами СПГ з виробниками, включаючи Катар і США, після того, як торішня волатильність ринку підштовхнула азійські спотові ціни СПГ до рекордно високих значень.

Генеральний директор Mexico Pacific Іван Ван дер Уолт вказав у заяві, що нова угода дасть Mexico Pacific змогу «надалі підтримувати зростаючі енергетичні потреби» провінції Чжецзян, однієї з найбільших провінційних економік Китаю.

Представник Zhejiang Energy зазначив, що контрактні постачання відбуватимуться на безкоштовній основі з першим постачанням 2027 року, що дає компанії гнучкість у постачанні палива до Китаю чи інших країн.

У Mexico Pacific заявили, що завод компанії, Saguaro Energia, пропонує найнижчу ціну на північноамериканський СПГ в Азію завдяки використанню недорогого газу з Пермського басейну й значно коротшому маршруту доставки в обхід Панамського каналу.

Zhejiang Energy Group – один із китайських гравців СПГ другого рівня, яких підтримує місцева влада, дистриб’юторів міського газу, котрі долучилися до світового газового ринку разом із домінуючими державними трейдерами країни.

Заступник генерального директора компанії Чай Сіцян сказав, що угода з Mexico Pacific стала «важливим кроком» у подальшій диверсифікації портфеля постачань енергії.

Zhejiang Energy володіє 51% акцій приймального терміналу СПГ у Веньчжоу на сході Китаю та 2019 року уклала 20-річну угоду про постачання з Exxon Mobil (XOM.N).

Серед інших довгострокових контрактів китайська компанія ENN Natural Gas минулого місяця підписала більш ніж 20-річну угоду з Cheniere Energy, яка постачатиме їй 1,8 млн тонн СПГ на рік із середини 2026 року.

China Gas Holdings, один із найбільших незалежних дистриб’юторів газу в Китаї, погодився укласти два 20-річні контракти на постачання СПГ із американським експортером Venture Global із загальним обсягом відбору 2 млн тонн палива на рік.

Державна компанія Sinopec і Китайська національна нафтова корпорація (CNPC) також підписали угоди з QatarEnergy про отримання 4 млн тонн СПГ на рік протягом 27 років, що є найдовшими угодами про СПГ на сьогодні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти