У початок

Exxon очікує у ІІ кварталі на $4 млрд прибутку менше, ніж у І-му – Bloomberg

Exxon Mobil Corp. заявила, що нижчі ціни на природний газ і маржа нафтопереробки призведуть до зменшення прибутку у другому кварталі приблизно на $4 млрд порівняно з попередніми трьома місяцями. Про це повідомляє Bloomberg.

Нижчі прибутки в двох підрозділах, ймовірно, зменшать чистий прибуток Exxon приблизно до $7,5 млрд, написав у примітці аналітик RBC Capital Markets Біраж Борхатарія. Це значно нижче поточного консенсусу Bloomberg, який становить приблизно $9,43 млрд.

«Оновлення, ймовірно, буде сприйнято негативно щодо очікуваних прибутків у звітах, і ми очікуємо, що консенсусні цифри в найближчі дні зменшаться», — сказав Борхатарія.

Акції впали на 1,3% у позаурочний час – до $105,54 станом на 17:34 у Нью-Йорку. Exxon – перша з п’яти західних нафтових компаній, яка оприлюднила орієнтовні прибутки за другий квартал, надавши знімок повних результатів, які, як очікується, буде оприлюднено пізніше цього місяця.

Прибутки великих нафтових компаній знижуються з торішніх рекордних рівнів, оскільки ціни на сировинні товари знижуються на тлі зростання світових процентних ставок і повільного відновлення Китаю після карантину, пов’язаного з Covid. Інвестори уважно вивчатимуть результати другого кварталу, щоб перевірити, чи зможуть керівники дотримуватися своїх обіцянок повернути мільярди доларів акціонерам шляхом зворотного викупу і дивідендів.

Зниження цін на газ вплинуло на прибуток приблизно на $2 млрд, тоді як нижча маржа переробки склала приблизно $2,1 млрд, йдеться у заяві Exxon у середу. Менший прибуток було частково компенсовано прибутком обсягом $600 млн від нерозрахункових деривативів і $300 млн від хімічних речовин. Зі слів представника компанії, нижчі ціни на нафту призведуть до зменшення доходів приблизно на $100 млн. 

Рік тому Exxon отримав рекордний квартальний прибуток обсягом $18,6 млрд, що було збільшено завдяки стрибку цін на енергоносії, спричиненому війною росії в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти