У початок

MET і Shell підписали 10-річну угоду про постачання СПГ із США

Швейцарський енергетичний трейдер MET Group уклав 10-річну угоду про купівлю американського СПГ у гіганта СПГ Shell. За даними MET, основною метою компанії є постачання американського СПГ своїм європейським клієнтам. Про це повідомляє LNG Prime.

MET заявив 9 липня, що довгострокова угода з постачань дозволить ще більше диверсифікувати портфель поставок СПГ, допомагаючи посили безпеку поставок для своїх клієнтів по всій Європі, починаючи від попиту на власних газових електростанціях і закінчуючи енергоємними промисловими підприємствами, компаніями й домогосподарствами.

До цього контракту у вересні 2023-го MET уклала 20-річну необов’язкову угоду з розробником СПГ-терміналу США Commonwealth LNG про купівлю 1 млн т СПГ із запропонованого заводу потужністю 9,3 млн т на рік у Камероні, штат Луїзіана.

Разом із посиленням безпеки постачань для європейського портфоліо MET, це нове «гнучке» постачання СПГ забезпечує його амбіції щодо диверсифікації, дозволяючи компанії розширити свою географію на нові регіони, такі як Азія, повідомляє MET.

Минулого року MET відкрила офіс у Сінгапурі, намагаючись розширити свій бізнес СПГ за межі Європи.

Компанія має довгострокові замовлення потужностей регазифікації в Німеччині, Хорватії та Іспанії, а за останні роки імпортувала продукцію у вісім країн.

Це включає країни Середземномор’я (Греція, Італія, Хорватія, Іспанія), Північно-Західної Європи (Велика Британія, Бельгія, Німеччина) і Північного регіону (Фінляндія), повідомляє MET.

2023 року MET доправив до Європи понад 30 вантажів СПГ.

Компанія має права на потужності на базованому в Хорватії терміналі FSRU та отримала перший вантаж СПГ через об’єкт Крк у північній частині Адріатичного моря у квітні 2021 року.

Крім того, MET забронював потужності з регазифікації на імпортному терміналі СПГ на базі FSRU в німецькому Лубміні, що належить Deutsche ReGas.

Цей FSRU зараз є частиною імпортного заводу СПГ Мукран, який включає два блоки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти