У початок

Мер Харкова доручив перевірити всі нафтобази

Мер Харкова Ігор Терехов доручив міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обстежити всі місця зберігання, транспортування і реалізації нафтопродуктів.

Про це він написав на своїй сторінці у FaceBook.

Також комісія має перевірити інші небезпечні обʼєкти на території Харкова.

«Прошу бізнес із розумінням поставитися до таких перевірок, адже сьогодні ми повинні зробити все від нас залежне, щоб запобігти жахливим наслідкам можливих атак з боку рф», – наголосив Терехов.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого росія завдала по Харкову ударів безпілотниками. Було влучання в нафтобазу. Внаслідок атаки загинули семеро цивільних, 57 чоловік постраждали.

Як розповів начальник слідчого управління Нацполіції Сергій Болвінов у коментарі «Гвара Медіа», згідно з попередньою інформацією, внаслідок атаки на нафтобазу стався витік дизельного пального і бензину. Загалом на базі зберігалося 3 800 тонн палива.

Болвінов заявив, що 12 лютого поліція звернулася до Державної екологічної інспекції. Фахівці вже взяли зразки ґрунту й води на місцях забруднення для аналізів.

«Так як було атаковано нафтобазу й стався витік палива, було забруднено велику територію. За попередніми даними, більше 10 тис. квадратних метрів території забруднено через витік палива. Це і дизель, і бензин. За наявною інформацією, понад 3 800 тонн палива зберігалося на цій нафтобазі», – розповів Болвінов.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти