У початок

Мексиканська компанія Pemex у січні збільшила виробництво на своїх НПЗ

Згідно з останніми даними, мексиканська державна енергетична компанія Pemex збільшила виробництво на своїх шести нафтопереробних заводах (НПЗ) у січні, хоча це також призвело до високого рівня виходу брудного мазуту.

Pemex переробила 954 085 барелів на день (б/д) сирої нафти, як показали дані, опубліковані компанією, що на 14% більше, ніж у тому ж місяці торік, і на 20% більше, ніж у середньому минулого року.

Проте НПЗ Pemex, працюючи на трохи більше половини потужності, намагалися ефективно переробляти провідний у країні сорт важкої нафти Maya.

Заводи виробили великі обсяги мазуту в січні, незважаючи на багатомільйонні інвестиції: 312 тис. б/д, що на 8% більше, ніж у тому ж місяці торік.

Мексика використовує мазут, продукт, схожий на шлам, головним чином для виробництва електроенергії. Він має мало інших застосувань і вважається особливо шкідливим для якості повітря при спалюванні через високий вміст сірки.

У січні НПЗ виробили 307 693 б/д бензину і 192 892 б/д дизелю, що на 3% і 41% більше, ніж у тому ж місяці торік.

Pemex не пояснила причин зміни показників виробництва. Загалом дизельне пальне легше виробляти, ніж бензин; Мексика продовжує імпортувати великі обсяги бензину для задоволення внутрішнього попиту.

Хоча імпорт бензину й ДП скоротився під час правління президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, країна все ще далека від досягнення «енергетичного суверенітету», який він обіцяв.

Pemex імпортувала 340 тис. б/д бензину в січні й 100 826 б/д дизпального, що на 9% і 40% менше, ніж у тому ж місяці роком раніше.

Видобуток сирої нафти, конденсату й скрапленого газу становив 1,98 млн б/д, порівняно з 2,04 млн раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти