У початок

Мексика скоротить експорт нафти щонайменше на 330 тис. б/д у травні

Державна енергетична компанія Мексики Pemex планує скоротити щонайменше 330 тис. барелів на день (б/д) експорту сирої нафти в травні, залишивши покупців у Сполучених Штатах, Європі й Азії на третину менше, повідомили Reuters два джерела.

Цей план слідує за вилученням 436 тис. барелів нафти Maya, Isthmus і Olmeca цього місяця, які Pemex замовила своєму торговому підрозділу PMI Comercio Internacional, оскільки йому потрібно постачати більше на свої внутрішні нафтопереробні заводи (НПЗ), оскільки він спрямований на енергетичну самодостатність.

У Pemex немає іншого виходу, окрім щомісячного скорочення експорту після того, як її виробництво сирої нафти в лютому впало до найнижчого рівня за 45 років, а НПЗ країни, включаючи новий завод у порту «Дос-Бокас», почали приймати більше сирої нафти.

Згідно з офіційними даними, тільки Dos Bocas цього року потребуватиме в середньому близько 179 тис. барелів нафти на добу.

На вихідних через смертельну пожежу на ключовій морській платформі в Мексиканській затоці Pemex також була змушена припинити видобуток на кількох свердловинах, повідомило одне з джерел. Незрозуміло, скільки бочок буде вирізано в результаті.

Торік Pemex експортувала 1,03 млн барелів нафти на добу, а в січні-лютому – 945 тис. б/д.

Міністерство енергетики Мексики очікує, що внутрішня переробка цього року зросте в середньому до 1,04 млн б/д з 713,3 тис. б/д 2023 року, що залишить менше барелів для експорту до кінця року.

«Очікується, що травневі скорочення становитимуть від 10 до 14 млн барелів (загалом)», — повідомило інше джерело.

Попри те, що скорочення значні і, як очікується, застосовуватимуться щомісяця з квітня, торгове відділення Pemex не оголосило форс-мажорних обставин щодо контрактів на постачання, повідомили джерела з трейдерського кола.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти