У початок

Marathon Oil і Glencore підписали угоду про постачання СПГ в Екваторіальну Гвінею

Компанія Marathon Oil, що базується в Х’юстоні, уклала п’ятирічний договір про продаж СПГ зі швейцарським енергетичним трейдером Glencore щодо частини свого акціонерного газу, видобутого на родовищі Альба в Екваторіальній Гвінеї. Про це повідомляє LNG Prime.

Підрозділи Marathon Oil підписали угоду, яка набуває чинності 1 січня 2024 року, з Glencore Energy UK, згідно із заявою енергетичної компанії США.

Marathon Oil має 64% акцій у підрозділі Alba.

Структура ціноутворення для угоди про продаж СПГ пов’язана з індексом Dutch Title Transfer Facility (TTF) за вирахуванням фіксованої плати за транспортування, що забезпечує Marathon Oil «значний приріст» на європейському ринку СПГ, йдеться в повідомленні.

Крім того, через очікуваний арбітраж між цінами на СПГ і метанол Marathon Oil заявила, що планує оптимізувати свій E.G. інтегрованих газових операцій 2024 року.

Фірма прагне переспрямувати частину природного газу на заводі «Альба» з місцевого метанольного заводу, в якому вона має 45% акцій, на термінал СПГ Punta Europa на острові Біоко.

Marathon Oil володіє 56% акцій заводу СПГ в Екваторіальній Гвінеї потужністю 3,4 млн тонн на рік, який має один склад.

Крім оператора Marathon Oil, іншими акціонерами заводу СПГ є Sonagas і Marubeni. Завод почав виробляти СПГ ще 2007 року.

Голова правління, президент і генеральний директор Marathon Oil Лі Тіллман сказав, що «терміни цієї нової угоди про продаж, послужний список надійної роботи EG LNG і близькість заводу до Європи призвели до величезного попиту й надзвичайно конкурентного процесу».

«З огляду на останні форвардні ціни, ми очікуємо, що наступного року в нашій E.G. інтегрований газовий бізнес, що відображає наш диференційований і зростаючий вплив на глобальний ринок СПГ», – сказав Тіллман.

Тіллман додав, що «цей успіх дає нам сильні позиції для наступного етапу можливостей для просування E.G. газового мегахабу, включаючи до двох розробних свердловин, що заповнюють, на блоці Альба й потенційне підключення сторонньої монетизації газової шапки Aseng».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти