У початок

Малайзійська Petronas прогнозує пік внутрішнього виробництва нафти й газу на 2024 рік – Reuters

Малайзійська державна енергетична компанія Petronas прогнозує, що на 2024 рік видобуток нафти й газу в країні досягне максимуму на рівні близько 2 млн барелів нафтового еквіваленту на добу, повідомили у вівторок керівники її розвідки. Про це пише Reuters.

Близько 60-70% видобутку компанії припадає на природний газ, і його рівень залишатиметься таким і надалі, сказав Адіф Зулкіфлі, виконавчий віце-президент і генеральний директор з розвідки й збуту, на конференції Energy Asia.

«Ми продовжуємо шукати можливості для розширення свого газового портфеля, але, звичайно, в Малайзії є зобов’язання, я думаю, що нам потрібно продовжувати розвідку нафти, щоб заповнити наші нафтопереробні заводи», – додав він.

Petronas також має на меті розширити свій закордонний портфель до 700 тис. барелів нафтового нафти на добу до 2024 року, оскільки він нарощує видобуток свого спільного підприємства СПГ у Канаді, сказали Адіф і Мохамед Фіруз Аснан, старший віце-президент Малайзії з управління нафтою в розвідці.

Мохамед сказав, що сукупний обсяг у 2,7 млн барелів нафти на добу (б/д) внутрішнього й зарубіжного видобутку, як очікується, зберігатиметься до 2030 року.

2022 року компанія Petronas зафіксувала середній видобуток у 2,4 млн б/д, включаючи видобуток усередині країни й за кордоном, йдеться у звіті про прибутки за четвертий квартал минулого року.

Компанії належить 25% 14 млн метричних тонн на рік СПГ канадського проєкту в Кітіматі (Британська Колумбія), який очолює Shell.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти