У початок

Макарівська ГНС ​​відновить роботу найближчим часом

Також є російською мовою

Макарівська ГНС ​​може відновити роботу в лютому 2021 р.. Про це повідомило джерело в компанії, яка є співвласником ГНС.

За словами газотрейдерів, на ринку активно циркулюють пропозиції щодо зберігання ресурсу на станції. Зокрема, послуги пропонує Lat Chem, латвійський трейдер з білоруським корінням.

Крім того, додають співрозмовники enkorr, власники ринку також повідомляють про пропозиції щодо купівлі всього майнового комплексу.

Також відомо, що відновлює роботу найближча до ГНС залізнична станція «Буян», яка простоювала останні 15 років. Раніше вагони вирушали на ст. «Спартак», а вартість послуг з транспортування до «Буяна» сягає 2000 грн за вагон.

За даними enkorr, оператором ГНС і вантажоодержувачем буде ТОВ «ДПС «Спартак».

Як повідомляв enkorr, у серпні 2020 р. стало відомо, що тандем компаній «Ультрамарин Трейдинг» і «Єврогазгрупп» придбав активи групи «УПК», основними з яких є Макарівська ГНС, низка АГЗП, а також права власності на 50% Баришівської ГНС.

За словами джерела в ТОП-менеджменті «Ультрамарин Трейдинга», компанія має намір вийти з проєкту в Баришівці, однак розвивати Макарівську ГНС. Водночас учасники українського ринку повідомляють про готовність власників продати ГНС. Співрозмовники в декількох компаніях, які отримали пропозиції, повідомляють, що власники оцінюють об'єкт в 100 млн грн.

Макарівська ГНС ​​розташована в смт Городок Радомишльського району Житомирської області. Потужності з одночасного зберігання – 1000 т. До середини 2010-х станція була найбільшим хабом скрапленого газу в столичному регіоні.

Навесні 2019 р. навколо ГНС розгорівся скандал, пов'язаний зі зникненням газу низки операторів. Ситуація вдарила по репутації, в результаті чого обсяги перевалки стали падати, а коло контрагентів – скорочуватися. У квітні 2020 р. постачання ресурсу на станцію припинилися через арешт майна її власників кредиторами.

Поставки СУГ на ст. Спартак в 2020 г.
Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти