У початок

«лукойл» провадить перемовини з потенційними покупцями італійського НПЗ

«лукойл» веде перемовини з потенційними покупцями італійського нафтопереробного заводу. Про це повідомляє газета Financial Times із посиланням на джерела.

«Американська приватна інвестиційна компанія відновила перемовини про купівлю найбільшого в Італії нафтопереробного заводу у російської компанії «лукойл», хоча будь-яка угода вимагатиме підтримки нового уряду Італії», — пише видання.

Financial Times уточнює, що перемовини, які розпочалися на початку цього року, наприкінці жовтня перервалися. Як повідомляє видання, «лукойл» наполягає на укладанні угоди до того, як санкції ЄС, спрямовані проти експорту російської нафти морем, набудуть чинності наступного понеділка.

Уряд Італії, у свою чергу, стверджує, що будь-яка угода вимагатиме додаткового часу для врегулювання, і, зі слів чиновників, уряд надає пріоритетну увагу тому, щоб банки надали НПЗ операційні кошти.

Крім того, зі слів джерел, один із найбільших нафтотрейдерів у світі, Vitol, укладе угоду про постачання і продаж нафти в рамках угоди з фінансування, що зробить її ключовим постачальником сировини для НПЗ і продавцем палива, яке він виробляє. А сингапурський нафтотрейдер Trafigura провів перемовини з «лукойлом» щодо потенційної угоди у разі, якщо перемовини з Crossbridge не матимуть успіху.

На цю мить більш реальним видається укладення договорів з нафтотрейдерами, адже не виключено, що вже сьогодні уряд Італії ухвалить рішення про націоналізацію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти