У початок

«лукойл» продає НПЗ ISAB на Сицилії

100-відсоткове дочірнє товариство групи «лукойл» Litasco S.A. і компанія G.O.I. Energy Limited досягли угоди щодо продажу нафтопереробного комплексу ISAB S.r.L. на Сицилії.

«Угоду планується закрити до кінця березня 2023 року після виконання термінів відкладення, що включають отримання необхідних погоджень з боку регуляторів, зокрема уряду Італії», — повідомляє прес-служба «лукойлу».

ISAB S.r.L. володіє в Італії великим нафтохімічним комплексом, куди входить НПЗ, установка газифікації та електростанція.

Нафтопереробний комплекс ISAB, розташований у місті Пріоло-Гаргалло на південному сході Сицилії, третій за потужністю в Європі. До його складу входять два НПЗ, об'єднані системою трубопроводів та інтегровані в єдиний технологічний комплекс загальною потужністю 16 млн тонн на рік, а також резервуарний парк обсягом 3,7 млн кубометрів і три морських причали.

Після набрання чинності 5 грудня 2022 року ембарго ЄС на морські постачання нафти з росії над НПЗ ISAB нависла загроза припинення виробництва.

G.O.I. Energy — енергетичний підрозділ зареєстрованого на Кіпрі фонду Argus New Energy Fund. Інвестори G.O.I. Energy мають контрольний пакет Bazan Group, однієї з найбільших енергетичних компаній Ізраїлю, яка володіє найбільшим у країні нафтопереробним комплексом, пояснюється у релізі «лукойлу».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти