У початок

LNG-термінал Elbehafen розпочинає комерційну експлуатацію

За даними німецької енергетичної компанії RWE, німецький імпортний термінал СПГ у Брунсбюттелі розпочав комерційну діяльність.

RWE, яка розробила проєкт разом із Hoegh LNG, Brunsbüttel Ports та іншими партнерами від імені уряду Німеччини, раніше заявила, що FSRU почала постачання регазифікованого СПГ в мережу 22 березня.

FSRU Hoegh Gannet місткістю 170 тис. куб. м, який обслуговує імпортний термінал СПГ у Ельбехафені, отримав свій перший танкер СПГ 14 лютого від Adnoc з ОАЕ і другий танкер із США 22 квітня.

«Завдяки вантажу СПГ, доставленому LNG Sakura на початку травня, термінал почав регулярну комерційну роботу», — повідомив LNG Prime електронною поштою в понеділок речник RWE.

Згідно з даними AIS LNG Sakura, наданими VesselsValue, побудований 2018 року СПГ-танкер доставив вантаж із заводу з експорту СПГ Cove Point у США до Брунсбюттеля.

Японська NYK і Kansai Electric Power спільно володіють судном, а остання використовує 177 тис. куб..

Представник RWE сказав, що державна компанія Deutsche Energy Terminal GmbH (DET) займатиметься комерційними операціями СПГ-терміналу на базі FSRU, а Elbehafen LNG відповідає за технічну роботу терміналу.

Компанію DET було створено на початку 2023 року, вона керуватиме цим терміналом та іншими чотирма державними об’єктами на базі FSRU.

Hoegh Gannet, яку уряд Німеччини взяв за чартер від Hoegh LNG, спочатку працюватиме на існуючому причалі для небезпечних вантажів порту «Брунсбюттель».

З кінця 2023 року FSRU працюватиме з нової пристані на захід від Ельбехафена, а порт «Брунсбюттель» побудує й експлуатуватиме цю пристань.

Це третє підприємство на базі FSRU у Німеччині після запуску терміналів у Вільгельмсгафені й Лубміні.

Крім того, очікується, що наступної зими в Німеччині запрацюють ще три таких термінали.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти