У початок

Литовський НПЗ Orlen відмовиться від російської нафти на користь саудівської

 Литовський НПЗ Orlen Lietuva, збудований ще за радянських часів і орієнтований на переробку російської нафти, надалі планує використовувати лише нафту, яку постачає компанія Saudi Aramco із Саудівської Аравії.

«Orlen відмовляється від російської нафти і планує виробляти продукти лише з нафти Aramco (компанії Saudi Aramco – ред.) із Саудівської Аравії», – сказав литовський міністр енергетики Дайнюс Крейвіс журналістам у п'ятницю.

Керівництво НПЗ раніше заявляло, що Orlen Lietuva диверсифікує постачання сировини з 2014 року. Останніми роками на російську нафту припадало близько двох третин усієї перероблюваної сировини. Нафту для заводу в Литві централізовано закуповує польський Orlen, який купує також арабську, американську й нафту з Північного моря.

Orlen на початку березня повідомив, що для розширення постачань нафти на заводи концерну з альтернативних напрямків з компанією Saudi Aramco досягнуто домовленості щодо закупівлі 5 додаткових танкерів з нафтою, частину цього обсягу призначено для НПЗ у Литві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти