У початок

Липневий імпорт сирої нафти в Китай упав до мінімуму з січня

Імпорт сирої нафти в Китай у липні впав на 18,8% порівняно з попереднім місяцем – до найнижчого щоденного показника з січня, оскільки основні експортери скорочують постачання за кордон, а внутрішні запаси продовжують зростати. Про це повідомляє Reuters із посиланням на митні дані Китаю.

Постачання сирої нафти до найбільшого в світі імпортера нафти в липні склали 43,69 млн метричних тонн, або 10,29 млн барелів на день (б/д), свідчать дані Головного митного управління.

Червневий імпорт на рівні 12,67 млн б/д став другим за величиною в історії.

Проте імпорт нафти був на 17% вищим, ніж 8,79 млн б/д, отриманих роком раніше, у період, коли економіка Китаю постраждала від широкомасштабних спалахів ковіду й запровадженого через пандемію карантину.

Імпорт сирої нафти за перші сім місяців року склав 325,8 млн метричних тонн, що на 12,4% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

«Зниження (порівняно з попереднім місяцем) було спричинене зниженням імпорту з трьох великих експортерів сирої нафти, а саме США, Саудівської Аравії й росії, які скоротили експорт на тлі зниження цільового обсягу виробництва та/або підвищення внутрішнього попиту», — сказала Емма Лі, китайський аналітик сирої нафти в Vortexa в Сингапурі.

Лі зазначила, що наземні запаси сирої нафти в Китаї наприкінці липня перевищували 1,02 млрд барелів, і постійне зростання цих запасів може дозволити китайським нафтопереробникам уповільнити закупівлі в найближчі місяці.

Попри зниження загального імпорту, державні нафтопереробні заводи підвищили рівень переробки в липні в середньому до 78%-82%, що на 2-3% більше, ніж у червні, показали дані консалтингової компанії Zhuochuang.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти