У початок

Linde планує будівництво заводу з виробництва «блакитного» водню в Техасі

Промисловий газовий гігант Linde заявив у понеділок, що планує інвестувати близько $1,8 млрд у будівництво заводу чистого водню в Техасі після досягнення угоди про постачання з виробником аміаку OCI. Про це повідомляє Energy Intelligence.

«Linde побудує, володітиме й керуватиме комплексом, який вироблятиме водень шляхом автотермічного риформінгу та уловлювання вуглецю, а також включатиме велику установку для розділення повітря», — пише видання.

Комплекс, який буде інтегровано в існуючу газову інфраструктуру Linde на узбережжі Мексиканської затоки США, постачатиме водень і азот на завод «блакитного» аміаку OCI потужністю 1,1 млн тонн на рік у Бомонті (штат Техас), який має бути запущено 2025 року.

У компанії заявили, що це буде «перший новий завод з виробництва «синього» аміаку такого масштабу, який буде введено в експлуатацію в США».

Аміак став ринком чистого водню на ранній стадії, оскільки цей продукт може служити «носієм» для легшого транспортування водню й має значне застосування в галузях з високим рівнем викидів, таких як виробництво добрив.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти