У початок

Квартальний прибуток Tesla зріс на 17%

Виторг компанії Tesla збільшився в третьому кварталі на 8%, склавши $25,2 млрд. Чистий прибуток зріс на 17%, до $2,2 млрд. Результати перевищили очікування аналітиків, акції Tesla після публікації звітності підскочили в ціні на 12%. Інвестори позитивно сприйняли звітність, оскільки перші два квартали були для компанії не вдалими.

Раніше Tesla опублікувала дані про перше з початку року квартальне зростання числа проданих електромобілів — на 6,4%, до 462,9 тис. При цьому зростання прибутку пов'язане насамперед зі скороченням витрат при виробництві — в середньому на 6%, або на $2 4 тис. на електромобілі. Крім того, у третьому кварталі компанія добре заробила на продажі вуглецевих квот іншим автовиробникам — прибуток від цього зріс на 33%, досягнувши $890 млн.

При цьому за перші три квартали постачання електромобілів компанії скоротилося на 6%. Генеральний директор Tesla Ілон Маск прогнозує, що у 2025 році вони зростуть на 20–30%. Він також підтвердив інформацію про те, що компанія вирішила відмовитися від випуску нової бюджетної моделі за ціною близько $25 тис. Натомість Tesla збирається випускати дешевші версії своїх базових моделей, які з урахуванням субсидій у США коштуватимуть близько $30 тис.

Два тижні тому компанія представила власне роботакс Cybercab, правда, тоді його презентація розчарувала інвесторів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти