У початок

Квартальний прибуток Marathon Petroleum перевершив оцінки аналітиків

Marathon Petroleum перевершила прогнози щодо прибутку за третій квартал, оскільки попит на нафтоперероблене паливо різко зріс на тлі й без того обмежених постачань, що призвело до зростання акцій найбільшого нафтопереробного підприємства. Про це повідомляє Reuters.

«Як усередині країни, так і в нашому експортному бізнесі ми спостерігаємо стабільний попит на бензин і дизельне пальне з року в рік, а попит на авіаційне паливо продовжує зростати», — заявив генеральний директор Майкл Генніган.

Попит на нафтопродукти залишався високим протягом кварталу після того, як провідні виробники нафти ОПЕК+, Саудівська Аравія і росія, добровільно скоротили видобуток, низький рівень запасів сирої нафти в Сполучених Штатах і збільшення експорту утримували постачання.

Marathon зазначив, що використання потужностей сирої нафти становило 94%, це дорівнює 3 млн барелів на день (б/д) за звітний квартал. Очікується, що загальна продуктивність НПЗ у четвертому кварталі складе 2,89 млн б/д.

«Ми перенесли роботи з ремонту на третій і четвертий квартали, які було заплановано на перший квартал 2024 року», — додав фінансовий директор Маріанн Маннен.

Аналітик Third Bridge Пітер Макнеллі сказав, що «четвертий квартал буде важчим у плані технічного обслуговування нафтопереробної системи Marathon, що призведе до нижчого використання, особливо на Західному узбережжі... фінансові перспективи Marathon залишаються хорошими, незважаючи на слабші прогнози маржі переробки в останні тижні».

Нафтопереробна і маркетингова маржа за квартал липня-вересня впала на 13,4%, до $26,16 за барель, але перевищила очікування кількох брокерських компаній.

Ціни на нафту, які знизилися з минулорічних максимумів, викликаних російсько-українським конфліктом, скоротили маржу американських нафтопереробників у звітному кварталі.

Конкуренти Valero Energy і Phillips 66 також повідомили про зниження маржі переробки за квартальними результатами.

Згідно з даними LSEG, Marathon повідомив про скоригований чистий прибуток обсягом $8,14 на акцію, що перевищує середню оцінку аналітиків у $7,75 на акцію.

Минулого тижня компанія також збільшила свої квартальні дивіденди на 10% і оголосила про додаткову програму викупу акцій на $5 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти