У початок

КТК за рішенням суду призупинить діяльність на 30 діб

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) за рішенням приморського районного суду новоросійська призупинить діяльність морського терміналу на 30 діб для усунення порушень, виявлених ространснаглядом, повідомляє консорціум.

Консорціум також повідомляє, що в результаті перевірки, ініційованої віце-прем'єром вікторієй абрамченко у березні для оцінки технічного стану небезпечних виробничих об'єктів АТ «КТК-Р» і дотримання екологічних вимог при їх експлуатації, ространснагляд виявив кілька документарних порушень щодо Плану ліквідації аварійних розливів нафти (ЛРН).

6 червня консорціуму видано припис про усунення виявлених порушень, а також складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 14.1.2. КпАП (здійснення підприємницької діяльності у галузі транспорту з грубим порушенням умов, передбачених ліцензією).

«Попри те, що термін виконання припису спливає 30 листопада 2022 року, південне УДМРН ространснагляду звернулося до приморського районного суду м. новоросійська краснодарського краю з наміром про зупинення діяльності на 90 діб, заявивши про це безпосередньо в судовому засіданні 5 липня 2022 року. АТ «КТК-Р» про відкладення розгляду справи з метою направлення заперечень щодо призупинення діяльності, суд залишив без задоволення», — йдеться у повідомленні консорціуму.

Зазначається, що КТК «вимушений виконати рішення суду», проте має намір оскаржити його.

У прес-службі консорціуму від подальших коментарів, зокрема щодо конкретних дат зупинення діяльності, відмовилися.

КТК — основний експортний маршрут для казахстанської нафти, на неї припадає понад 80% від обсягів, що прокачуються трубопроводом. Потужність трубопроводу – 67 млн ​​тонн нафти на рік.

Акціонерами КТК є російська федерація (24% в управлінні «транснєфті», 7% на балансі) — 31%, Казахстан (представлений «Казмунайгазом» — 19% і Kazakhstan Pipeline Ventures LLC — 1,75%) — 20,75%, Chevron Caspian Pipeline Consortium Company – 15%, LUKARCO B.V. – 12,5%, Mobil Caspian Pipeline Company – 7,5%, Rosneft-Shell Caspian Ventures Limited – 7,5%, BG Overseas Holding Limited – 2%, Eni International N.A. NV. — 2% і Oryx Caspian Pipeline LLC — 1,75%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти