У початок

КТК відновить роботу на повну потужність після 25 жовтня

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) відновить роботу на повну потужність після 25 жовтня. Про це заявив міністр енергетики Казахстану Болат Акчулаков, повідомляють казахстанські ЗМІ.

«Питання ремонту – це питання кінця цього місяця, про що я казав. Все необхідне там, роботи вже ведуться. Тиждень-півтора тому був один нюанс, пов'язаний із браком потрібної кількості водолазного обладнання... Його було доставлено, зараз ці роботи ведуться, буквально вчора ми з колегами ще раз спілкувалися. До кінця місяця – цього жовтня – після 25-го числа буде запущено ВПУ додаткові», — сказав Акчулаков на прес-конференції в п'ятницю.

Нагадаємо, 22 серпня КТК призупинив експлуатацію ВПУ-1 і ВПУ-2 через пошкодження танків плавучості. В умовах повної готовності до проведення робіт і погоди заміна кожного агрегату займе місяць, зазначали в консорціумі.

Нафтопровід КТК, що проходить через територію росії, — основний експортний маршрут для казахстанської нафти (на неї припадає понад 80% обсягів, що прокачуються трубопроводом), більше 20 років працював без збоїв.

Протягом останнього року система постійно стикається з проблемами обмеження прокачування через різні зовнішні чинники, зокрема аварії з розливом нафти в серпні 2021 року, пошкодження ВПУ при штормі в березні 2022 року, обстеження акваторії морського терміналу на наявність вибухонебезпечних об'єктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти