У початок

Котирування нафтопродуктів в Європі зросли

Вартість бензину і ДП у Середземномор'ї й портах північної Європи з початку місяця (з 30 червня по 17 липня) зросла на $36/т та $50/т, відповідно. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Котирування бензину в середземноморському регіоні Європи підвищилися на 5% ($40/т), до $870/т. У північно-західному регіоні Європи зростання було дещо меншим — на $34/т, до $895/т.

Ціна ДП у Середземномор'ї з початку місяця додала $54/т — до $765/т, тоді як дизельне пальне у портах північної Європи подорожчало на $45/т, до $775/т.

У липні спред між північно-західними і Середземноморськими котируваннями на бензин знизився на $20/т порівняно з червнем — до $37/т в середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період також просіла, проте всього на $3/т, до $14/т.

«Зростання котирувань в Європі є додатковим фактором, що сприяє підвищенню цін на внутрішньому ринку, особливо на тлі повернення довоєнного оподаткування. Проте поки що значний профіцит ресурсу діє як противага і це стримує апетити трейдерів у своїх прайсах», — кажуть в «А-95».

Як повідомлялося раніше, ціна вересневих ф'ючерсів на сорт Brent у вівторок, 18 липня, зросла до $78,76 за барель, а котирування нафти WTI на вересень підвищилися до $74,44 за барель.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти