У початок

Котирування ICE Gasoil впали нижче від $700/т

Котирування газойлю на лондонській біржі впали нижче від $700/т уперше з липня 2023 року, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Станом на 11 ранку 4 червня продукт торгувався на рівні $697-698/т.

Головний драйвер зменшення цін на газойль — зниження котирувань на нафтовому ринку. На вихідних нафтовий картель провів чергове засідання.

ОПЕК+ продовжила чинні квоти з видобутку відразу на весь наступний рік. При цьому додаткові обмеження у 2,2 млн барелів на добу (б/д), що діяли у І півріччі, продовжено до кінця вересня, після чого вони на щомісячній основі протягом року будуть забиратися, хоча процес може бути припинено або скасовано залежно від ситуації на ринку.

На котирування газойлю також впливає й торговельна статистика. Експорт дизпального й газойлю з США зростає четвертий місяць поспіль через завершення сезону ремонтних робіт на НПЗ, розташованих у Мексиканській затоці. Минулого тижня темпи відвантаження дистилятів американськими виробниками досягли 1,53 млн б/д, це максимальний показник із липня 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти