У початок

Котирування газойлю зросли на тлі повідомлень про атаки російських НПЗ

Котирування газойлю на лондонській біржі зростають на тлі повідомлень про атаки БпЛА на російські нафтопереробні заводи (НПЗ). Станом на 15:00 котирування ICE Gasoil досягли $827/т, це на $20/т більше порівняно з ранковими значеннями, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Нагадаємо, сьогодні вранці було атаковано три російські нафтопереробні заводи. Завод у рязані зазнав серйозних пошкоджень, внаслідок яких із ладу виведено установки з первинної переробки нафти. Як і атакований 12 березня «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез», рязанський НПЗ під’єднаний до продуктопроводу «транснєфті», який перекачує дизельне пальне у порт «приморськ». Пошкодження виробничих установок двох великих постачальників призведе до скорочення обсягів експорту дистилятів через балтійські порти рф.

Також удень стало відомо про зупинку виробництва на новошахтінському заводі нафтопродуктів. Губернатор ростовської області васілій голубєв повідомив, що українські БпЛА впали на територію НПЗ.

Експорт дизпального й газойлів з російських портів скорочується третій тиждень поспіль. Після нещодавніх атак на НПЗ і сезонного зростання попиту на паливо перед весінньою посівною морські відвантаження палива з російських портів будуть скорочуватися й надалі, зазначили в Консалтинговій групі «А-95».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти