У початок

Контрагенти Proton Energy Group повідомляють про тиск силовиків і припинення постачань

Також є російською мовою

Контрагенти Proton Energy Group, яка сьогодні заявила про припинення постачань в Україну з 1 квітня, заявляють про початок тиску з боку силовиків, а також про припинення постачань нафтопродуктів. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

Один із найбільших постачальників-партнерів швейцарського трейдера Proton Energy Group S.A. в Україні – група компаній Wexler заявила, що з квітня призупиняє постачання російських нафтопродуктів в Україну. Цю інформацію enkorr підтвердив представник компанії, який побажав не називати свого імені. Він відмовився від коментарів щодо роботи компанії за іншими напрямами.

«Податкова блокує лютневі податкові накладні на постачання дизельного пального з Новограда», – розповів керівник нафтоторгової компанії на умовах анонімності. За його словами, про подібні проблеми він також чув від колег по ринку.

«Наш банк отримав запит від податкової за нашими проводками в лютому по «трубному» дизелю, поки не знаємо, що це означає», – повідомив один із невеликих трейдерів.

За даними джерел на ринку, по епізоду роботи з пальним із Новограда кримінальне провадження відкрили відносно невеликої торговельної компанії «Піт Лейн».

Enkorr продовжує стежити за ситуацією.

Як повідомляв enkorr, Proton Energy Group S.A. прийняла рішення припинити співпрацю і постачання нафтопродуктів на український ринок з 1 квітня 2021 року. Компанія пояснила це своїми ризиками через відкрите переслідування силовиками і ризиками контрагентів.

11 березня СБУ спільно з фіскальною службою блокували роботу компанії «Глуско-Україна», яка управляє однією з найбільших мереж автозаправних станцій, що належать Proton Energy Group S.A.

У лютому 2020 р. позовом НАБУ було зупинено роботу компанії «ПрикарпатЗахідтранс», що оперує українською ділянкою нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». У результаті в трубі було заблоковано близько 130 тис. т технологічного дизельного палива ринковою вартістю близько $75 млн. Власником цього обсягу є Proton Energy Group S.A.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти