У початок

Компанія поверне Міноборони 93 млн грн ПДВ за постачене пальне

Суд стягнув 93 млн грн, безпідставно перерахованих під час постачання бензину для потреб ЗСУ, на користь Міністерства оборони України. Про це повідомляє Офіс генпрокурора на своєму сайті.

«Господарський суд міста Києва задовольнив позов Офісу генерального прокурора й стягнув із комерційного товариства на користь Міноборони понад 93 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в Офісі генпрокурора, встановлено, що 2023 року між оборонним відомством і приватним товариством укладено два договори на постачання бензину для потреб Збройних сил України. Договорами передбачалася сплата товариству податку на додану вартість.

Податковим законодавством передбачено, що пально-мастильні матеріали для забезпечення національної безпеки та оборони у період воєнного стану оподатковуються за нульовою ставкою такого податку. Тому ці кошти перераховано безпідставно.

«У зв’язку з цим прокурором в інтересах держави в особі Міноборони пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення з комерційного постачальника понад 93 млн грн, сплачених як ПДВ за вказаними угодами, а також штрафних санкцій за користування ними», – повідомляє прес-служба офісу, додаючи, що за результатами розгляду суд погодився з доводами прокурора, дійшов висновку про безпідставність сплати цих коштів в умовах воєнного стану й наявність підстав для застосування до постачальника штрафу.

Як з’ясувалося, на теперішній час судами задоволено таких позовів органів прокуратури на 673 млн грн. У цьому році на користь Міноборони стягнуто та добровільно відшкодовано понад 135 млн гривень.

Як писав enkorr раніше, викрили директора підприємства у заволодінні 15 млн грн державних коштів на резервуарах для палива, яке призначалося для військових.

Видання повідомляло й про те, що військові й цивільні на Дніпропетровщині крали пальне у ЗСУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти