У початок

Голову АМКУ Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні

Голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку повідомили про підозру у незаконному збагаченні на понад 56 млн гривень. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Правоохоронні органи не вказують імені фігуранта. Проте, за даним джерела видання, підозру оголосили Павлу Кириленку — чинному голові Антимонопольного комітету України й колишньому начальнику Донецької обласної військової адміністрації.

За версією слідства, у 2020-2023 роках Кириленко, обіймаючи посаду керівника Донецької ОДА, набув 21 об’єкт нерухомого майна й люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

НАБУ зазначає, що йдеться про сім квартир у Києві й Ужгороді площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, два гаражних бокси, шість паркомісць, три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3.

При цьому різниця між вартістю вказаного майна й наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн.

Крім того, Кириленко не вказав майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 і 2023 роки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти