У початок

Компанія Glenfarne має намір побудувати 2023 року експортний завод СПГ у Техасі

Американська енергетична компанія Glenfarne Group LLC заявила в понеділок, що очікує прийняти остаточне інвестиційне рішення (FID) у 2023 році щодо будівництва запропонованого техаського експортного заводу СПГ у Браунсвіллі. Як повідомляє Reuters, перше виробництво скрапленого природного газу (СПГ) очікується 2027 року.

Glenfarne оголосив FID після того, як Федеральна комісія з регулювання енергетики США (FERC) у п’ятницю видала наказ щодо моніторингу повітря і зв’язку реагування на надзвичайні ситуації, який, як заявила компанія, включить техаський СПГ у свій план.

Компанія Glenfarne заявила, що планує зменшити викиди вуглекислого газу, використовуючи відновлювані джерела енергії для живлення об’єкта.

Glenfarne — одна з близько дюжини компаній, які сподіваються створити FID 2023 року для будівництва запропонованих експортних заводів СПГ у Сполучених Штатах, Канаді й Мексиці.

Багато з цих проєктів, як-от Glenfarne, відкладалося роками через зниження попиту, пов’язане з коронавірусом, торговельними суперечками між США й Китаєм та іншими чинниками, які змусили покупців СПГ вагатися підписувати довгострокові угоди про закупівлю, необхідні для фінансування багатомільярдних проєктів.

Glenfarne відрізняється від більшості інших СПГ-компаній США, оскільки вона також купує СПГ для палива діючих електростанцій і планує споживати ще більше СПГ разом з розвитком нових енергетичних проєктів у всьому світі.

Окрім виробництва СПГ для власних заводів, Glenfarne заявив, що також хоче продавати СПГ іншим компаніям, щоб допомогти фінансувати свої проєкти. Техаський СПГ розраховано на виробництво близько 4 млн тонн СПГ на рік.

У середньому побудова заводу для експорту СПГ коштує близько $800-1000 за тонну, тому проєкт виробництва СПГ у Техасі, ймовірно, коштуватиме від 3,2 до 4 млрд доларів.

У Glenfarne кажуть, що проєкт Texas LNG створить близько 1 200 будівельних робочих місць і понад 100 штатних посад.

Glenfarne також розробляє експортний завод Magnolia LNG потужністю 8,8 млн тонн на рік у Луїзіані.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти