У початок

АРМА оголосило конкурс на управителя «Карпатнафтохіму»

АРМА оголосило конкурс із відбору управителя для ТОВ «Карпатнафтохім» – провідного підприємства нафтохімічної галузі промисловості України, яке розташоване у м. Калуші Івано-Франківської області, повідомляє прес-служба АРМА.

Зазначається, що підприємство є високорозвиненим господарським комплексом із виробництва нафтохімічної і хімічної продукції, що спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропілену.

На конкурс із пошуку управителя виставлено такі активи:

  • корпоративні права компанії «KARPATY CHEMICAL B.V.» (Королівство Нідерланди) у вигляді 100% частки статутного капіталу ТОВ «Карпатнафтохім», що становить 2 321 013 145,89 грн;
  • нерухоме майно – виробничі потужності (основні засоби) підприємства;
  • земельні ділянки.

Прийом документів від учасників конкурсу триває до 16:00 29 травня 2023 року.

«Управляти цим активом може як приватне, так і державне або комунальне підприємство, яке має досвід управління активами у відповідній сфері, необхідні ресурси й запропонує найбільш вигідні умови», — йдеться в оголошенні.

Майбутній управитель зобов’язаний зберігати активи і сплачувати частину отриманих доходів до державного бюджету.

Нагадаємо, у серпні 2022 року генпрокурор України Андрій Костін повідомив про арешт корпоративних прав і 35 об'єктів нерухомості одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин — ТОВ «Карпатнафтохім» — на суму понад 2,3 млрд грн.

За наявною у слідства інформацією, протягом 2017-2022 років посадові особи підприємства у змові з невстановленими особами, яким підконтрольні кіпрські Fanlo Holdings Limited, Lukoil Investments Cyprus Ltd. та ПК «лукойл» (рф), ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. Слідчі також вважають, що понад 5 млрд грн з метою їхньої легалізації було протиправно перераховано на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольного російській нафтовій компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти