У початок

Коблівській сільраді повернули переплачені за пальне кошти

Суд задовольнив позов на користь Коблівської сільської ради про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю бензину і дизельного пального й ухвалив рішення про стягнення у місцевий бюджет надмірно сплачених за пальне коштів. Про це йдеться у телеграм-повідомленні Миколаївської обласної прокуратури.  

«Господарським судом Одеської області задоволено позов прокурора, поданий на користь Коблівської сільської ради, про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю бензину і дизельного палива й стягнуто до місцевого бюджету надмірно сплачені на їх виконання кошти», – йдеться у повідомленні.

Підставою для звернення до суду стало укладання додаткових угод між суб'єктом господарювання і Коблівською сільрадою щодо безпідставного збільшення ціни на товар, що призвело до переплати органом місцевого самоврядування коштів і недоотримання майже 6 тис. л пального, необхідного для забезпечення функціонування установ територіальної громади.

«Укладання спірних угод призвело до спотворення результатів торгів і фактично нівелювало економію, отриману під час підписання договору про закупівлю, чим порушено основні засади публічних закупівель. Відповідно збільшення вартості товару спричинило неефективне використання бюджетних коштів органом місцевого самоврядування», – повідомляють у прес-службі облпрокуратури.

Розглянувши справу, суд погодився з доводами прокурора про наявність у діях посадових осіб учасників закупівель порушень вимог законодавства, що призвело до покладання на бюджетну установу економічно невигідних зобов'язань й перевитрати місцевого бюджету.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти