У початок

Klaipedos nafta долучиться до створення СПГ-терміналу в Німеччині

Німецький концерн Uniper вибрав компанію Klaipedos nafta як постачальника операційних послуг для терміналу з перевалки скрапленого природного газу (СПГ), який створюється у Вільгельмсхафені на узбережжі Північного моря. Про це з посиланням на The Maritime Executive пишуть «Порти України».

Klaipedos nafta було обрано, попередньо до 31 березня 2024 року, для створення й експлуатації системи обліку газу та IT-інфраструктури, необхідної для комерційної експлуатації майбутнього терміналу. Литовська компанія також допомагатиме Uniper у підготовці комерційних логістичних операцій, надаватиме допомогу щодо правил експлуатації, включаючи адаптацію моделі відкритого доступу, консультуватиме з підготовки процедур резервування потужностей на терміналі й надаватиме інші послуги з експлуатації терміналу, адаптовані до потреб клієнта.

СПГ-термінал у Вільгельмсхафені, який створює Uniper, є першим проєктом плавучого СПГ-терміналу у Німеччині. Мета проєкту – побудувати термінал у рекордно короткий термін і вже цієї зими ввести його в експлуатацію, щоб почати постачати природний газ до країни.

Рішення для терміналу засноване на технології використання плавучого сховища (FSRU), яке, як і FSRU в Литві, буде надано й експлуатуватиметься норвезькою Hoegh LNG.

Річна проєктна пропускна спроможність терміналу становить 7,5 млрд кубометрів природного газу, що відповідає більш ніж 8% потреби Німеччини в газі на 2021 рік.

Німеччина, яка раніше отримувала більшу частину газу через трубопроводи з росії, активно інвестує у термінали для перевалки СПГ. Вона зафрахтувала п’ять FSRU, і ще дві беруть в оренду приватні компанії. Щонайменше три судна мають розпочати роботу вже цієї зими.

Klaipedos nafta – оператор Клайпедського терміналу скрапленого природного газу в Литві, де з 2014 року експлуатує FSRU Independence.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти