У початок

Київ виділив 150 млн грн на генератори й пальне для критичної інфраструктури

Депутати Київради схвалили зміни до бюджету на 2022 рік і збільшили статутні фонди підприємств із обслуговування житлового фонду на 150 млн грн, аби ті змогли закупити додаткові генератори, пальне й інші необхідні витратні матеріали, щоб бути готовими у разі можливої надзвичайної ситуації.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради, повідомляє прес-служба столичної міськради.

«Ми готуємося до різних варіантів розвитку подій. Облаштовуємо пункти обігріву, закуповуємо й залучаємо в допомогу генератори, обладнання. Перш за все для об’єктів критичної інфраструктури. І сьогодні виділили додаткових 150 млн грн на це», – додав Кличко.

Як повідомляв enkorr, в Україну вже ввезено без сплати митних платежів понад 392 тис. електрогенераторів та інших товарів, призначених для відновлення енергетики й забезпечення України електроенергією.

Генератори стали основною причиною підвищення попиту на пальне в Україні.    

Верховна Рада до кінця року хоче ухвалити закон, який дозволить бізнесу зберігати до 2 т пального без потреби отримувати ліцензію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти