У початок

Китайська CNOOC розпочала видобуток на родовищі у Бразилії

Китайська державна нафтогазова корпорація China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) розпочала видобуток на великому родовищі Бузіос у Бразилії, йдеться у заяві компанії.

Зазначається, що нафтове родовище Бузіос розташоване у нафтогазоносному басейні Сантос на південному сході Бразилії на глибині 1,9-2,2 тис. метрів. У компанії зазначили, що це найбільше глибоководне родовище підсольової нафти у світі, добовий видобуток нафти становить близько 600 тис. барелів. Buzios-5 – це п'ята фаза розробки цього нафтового родовища.

«CNOOC повідомляє, що проєкт Buzios-5 благополучно розпочав виробництво», — зазначається у повідомленні компанії.

Повідомляється, що в рамках проєкту Buzios-5 вже було пробурено п'ять видобувних і п'ять нагнітальних свердловин. Ці свердловини вироблятимуть до 150 тис. барелів сирої нафти, 6 млн кубометрів природного газу й закачуватимуть 220 тис. барелів води на добу.

CNOOC Petroleum Brasil Ltda, бразильська дочірня компанія CNOOC, володіє 7,34% операційної частки Buzios.

CNOOC – третя за величиною нафтова компанія Китаю після CNPC і Sinopec. Заснована 1982 року, штаб-квартиру розташовано в Пекіні. CNOOC займається видобутком, переробкою і збутом нафти й природного газу в шельфовій частині Китаю та за кордоном.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти