У початок

BP укладає угоду про транспортування СПГ з китайською Zhejiang Energy

Підрозділ BP у Китаї об’єднує зусилля з Zhejiang Energy для постачання скрапленого природного газу (СПГ) вантажівками в Китай, повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою BP China, фірма підписала угоду про спільне підприємство з Zhejiang Energy Gas для створення компанії з постачання й продажу СПГ за допомогою вантажівок.

У BP China повідомили, що це перша співпраця між двома фірмами і третє підприємство BP з маркетингу й продажу СПГ у Китаї, включаючи Shenzhen Dapeng LNG Marketing.

2021 року BP почала напряму постачати клієнтам у Китаї регазифікований СПГ із СПГ-терміналу Guangdong Dapeng у Шеньчжені, де їй належить 30% акцій.

Це перший випадок, коли ВР організувала повністю інтегрований газовий ланцюжок створення вартості в Китаї, безпосередньо з’єднуючи ресурси, транспортування й торгівлю з газовими споживачами, що перебувають у видобутку.

BP China також зазначила в заяві, що в лютому цього року почалося будівництво LNG-терміналу Jiangsu Huadian Ganyu.

Фірма володіє 10-відсотковою частиною акцій підприємства, а також правами на потужності.

BP China очікує, що об’єкт запрацює 2027 року.

Окрім термінального бізнесу, у листопаді 2022 року китайська компанія з виробництва електроенергії Shenzhen Energy підписала довгострокову угоду про купівлю СПГ у підрозділу BP.

2021 року BP також підписала щонайменше три угоди про постачання СПГ у Китай. Серед них – угоди з Guangzhou Development Group, Shenzhen Gas і Китайською державною енергетичною інвестиційною корпорацією (SPIC).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти