У початок

Китайські нафтопереробники просять менше саудівської нафти на лютий

Китайські нафтопереробники просили менше сирої нафти в Саудівській Аравії на лютий, повідомили Reuters обізнані в цьому питанні джерела, попри те, що найбільший у світі експортер нафти здійснив найбільше зниження цін за 13 місяців.

Китайські нафтопереробники запропонували завантаження в лютому близько 38,5 млн барелів, що трохи менше порівняно з приблизно 40 млн барелів у січні, повідомили торгові джерела.

Державна нафтова компанія Saudi Aramco 7 січня знизила офіційну ціну продажу (OSP) на Arab Light, що завантажується в лютому, для Азії на $2 за барель із січня до $1,50 за барель вище від котирувань Оман/Дубай, рівень востаннє зафіксовано у листопаді 2021 року.

«Зниження ціни відбулося надто пізно. Нафтопереробні заводи (НПЗ) розробили плани закупівлі й видобутку нафти до того, як Саудівська Аравія оприлюднила OSPs», — сказав один з трейдерів із північноазійського нафтопереробного підприємства.

Минулого місяця ціни на нафту в Саудівській Аравії були приблизно на $2 за барель вищими, ніж ціни на сиру нафту, яку постачають інші регіональні виробники, що спонукало нафтопереробників шукати менше термінових вантажів із Саудівської Аравії й купувати дешевші альтернативи на спотовому ринку.

Aramco повідомила принаймні п’ятьох північноазіатських покупців про те, що вона постачить повний контрактний обсяг у лютому. Фактичний лідер групи ОПЕК+ зобов’язався продовжити добровільне скорочення видобутку до першого кварталу 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти