У початок

Китай проведе великий тендер із закупівлі СПГ, що загрожує глобальному балансу

Китай прагне запастися скрапленим природним газом на зиму, повертаючись на спотовий ринок, що ризикує скоротити постачання іншим імпортерам, повідомляє Bloomberg.

Unipec, торговий підрозділ Sinopec, оголосив тендер на закупівлю більше десятка постачань на цю зиму, на додаток до постачань до кінця 2024 року, зі слів трейдерів, обізнаних у цьому питанні.

Хоча не ясно, постачання Unipec будуть відповідати внутрішньому попиту чи потрібні для використання в торговому портфелі, це все ще найбільший поштовх державного китайського імпортера закуповувати СПГ на спотовому ринку з лютого.

Торік імпорт СПГ Китаєм впав на 20% через вірусні обмеження й високі ціни. Хоча цього року постачання зросли, вони все ще нижчі за рівень 2021 року, коли Китай був найбільшим покупцем у світі.

Потенційне повернення нації на ринок може обмежити доступність СПГ для Європи, яка починає використовувати охолоджене паливо, щоб замінити трубопровідні постачання газу з росії.

Зі слів керівників і аналітиків на конференції Gastech у Сингапурі минулого тижня, ризики від холодної погоди до страйків і апетит Китаю до палива загрожують порушити крихку рівновагу ринку СПГ.

За даними BloombergNEF, зміни також відбулися, оскільки китайські імпортери СПГ бронюють більше місць на імпортних терміналах, ймовірно, намагаючись створити запаси напередодні зимового опалювального сезону. Проте на терміналах доступно більше слотів, ніж рік тому, що відображає здоровий рівень запасів і повільне економічне зростання, яке обтяжуватиме попит на газ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти