У початок

Китай постачає каталізатори для російських НПЗ

Зростання постачань російських енергоресурсів у Китай 2023 року склало 40%. Про це повідомив віце-прем'єр рф алєксандр новак на російсько-китайському бізнес-форумі в Шанхаї, повідомляють росЗМІ.

Крім того, віце-прем'єр також повідомив, що зараз росія працює з китайськими партнерами над постачанням обладнання, що бракує, для енергетичної галузі, зокрема каталізаторів.

«У сфері технологічного обладнання для нафтопереробної галузі росія співпрацює з китайською нафтохімічною корпорацією Sinopec: у рф постачаються каталізатори спільного виробництва з цією корпорацією», — заявив новак.

Нагадаємо, санкції, які США й країни ЄС запровадили проти росії через розв'язану нею повномаштабну війну в Україні, передбачають заборону імпорту технологій для НПЗ, а також заборону на постачання каталізаторів нафтопереробки, які необхідні у 95% технологіях нафтопереробки.

За підрахунками Інституту національної енергетики, залежність росії від імпорту каталізаторів дуже висока, з різних видів вона становить 70-80%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти