У початок

Китай платить менше за венесуельську нафту після відновлення санкцій США

Китайські нафтопереробники платять трохи менше за венесуельську нафту після того, як США знову запровадили санкції проти південноамериканського виробника, повідомляє Reuters.

Згідно з даними трейдерів, сира нафта Merey, яка часто використовується для виготовлення бітуму для асфальтування доріг у Китаї, торгується зі знижкою в $14 за барель порівняно з ICE Brent останніми днями з постачанням. Це порівняно з $11 до відновлення санкцій минулого тижня й $8 на початку року.

Китай, ймовірно, черпатиме більше барелів із Венесуели після того, як США скасували шестимісячну відмову від санкцій, оскільки інші покупці, включаючи Індію, уникають ембарго нафти, щоб уникнути зіткнень з Вашингтоном. За даними компанії Kpler, що займається аналізом даних, в середньому 130 тис. барелів на день (б/д), які раніше купували індійські нафтопереробники, і 174 тис. б/д, що постачаються в США, тепер може бути переспрямовано до найбільшого в світі імпортера сирої нафти.

Приватні нафтопереробники в Китаї були найбільш стійкими споживачами венесуельської сирої нафти. Так звані чайники із задоволенням обходили санкції, коли вони нишпорили на ринку в пошуках найдешевшої нафти, стратегія, яку було перевернуто після того, як відмова Вашингтона заманила інших покупців і підняла ціни.

Китай офіційно відновив імпорт венесуельської сирої нафти в лютому вперше з 2019 року, але сторонні постачальники даних кажуть, що протягом багатьох років потоки залишалися постійними.

Перед скасуванням санкцій Merey отримав знижку обсягом $20 за барель, тому трейдери кажуть, що поточний рівень не викликає особливого ентузіазму. В останні роки бітум рідко приносив гроші нафтопереробникам через млявість економіки Китаю. Маржа впала до мінус 887 юанів за тонну цього тижня з мінус 164 юанів за тонну у квітні минулого року, згідно з даними OilChem.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти