У початок

Китай може запровадити 25% мита на авто з США і ЄС

Китай готовий запровадити тарифи до 25% на імпортні автомобілі автовиробників ЄС і США на тлі ескалації торговельної напруженості. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

«Китай дав зрозуміти, що готовий запровадити мита на імпортні автомобілі з великими двигунами на рівні 25%, оскільки торговельна напруженість у відносинах із США і Європейським Союзом зростає», — пише агентство.

Китайська торгова палата в ЄС заявила, що про потенційний крок її поінформували «інсайдери». Мита торкнуться європейських і американських автовиробників і матимуть «значний» вплив на відносини з ЄС, додали в палаті.

Акції європейських автовиробників, які найбільше постраждають від потенційного тарифу, впали в середу, причому Mercedes-Benz Group AG і BMW AG упали більш як на 2% на початку торгів.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден підвищує тарифні ставки на імпорт китайських товарів, серед яких — напівпровідники, акумулятори, сонячні батареї та електромобілі. Загальний тариф на китайські електромобілі зріс до 102,5% з 27,5%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти