У початок

«КазТрансОйл» почав прийом нафти для відправки у Німеччину

Казахстанська компанія «КазТрансОйл» розпочала прийом нафти до системи магістральних нафтопроводів для подальшого транспортування палива до Німеччини. Про це повідомив директор департаменту компанії зі зв'язків із громадськістю Шингис Іллясов.

За затвердженим Міністерством енергетики Казахстану графіком у лютому «КазТрансОйл» транспортує 20 тис. тонн казахстанської нафти нафтопроводом «Дружба» до пункту здачі нафти «Адамова застава», яку потім буде постачено Німеччині, наголошується в повідомленні компанії.

29 січня «транснєфть» отримала заявку від Казахстану на прокачування нафти до Німеччини «Дружбою». Вона включала резервування додаткових потужностей нафтопроводу обсягом 1,2 млн тонн на 2023 рік. Спочатку постачити 20 тис. тонн нафти «Дружбою» до Німеччини планувалося в січні поточного року, але потім дату початку транспортування перенесли на лютий.

21 лютого «транснєфть» повідомила про отримання заявок від Німеччини й Польщі на прокачування казахстанської нафти у другому кварталі 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти