У початок

«КазТрансОйл» очікує різке зростання експорту нафти в порт Баку

Казахстанська національна компанія АТ «КазТрансОйл» у квітні 2023 року збільшила експорт нафти до Бакинського порту на 75% порівняно з попереднім місяцем, повідомляє Azernews через компанію.

У звітному періоді обсяги транспортування казахстанської нафти на експорт з порту «Актау» зросли на 60,5 тис. тонн порівняно з березнем 2023 року, або на 24%, що склало 312,6 тис. тонн. Зокрема 115 тис. тонн — з родовища Тенгіз, 19 200 тонн — з родовища Дунга і 178 300 тонн — з родовищ півострова Бузачі.

Збільшення обсягів перевезень казахстанської нафти на експорт з порту «Актау» пов'язано зі збільшенням обсягів відвантаженої нафти в напрямку Бакинського порту з 87 тис. тонн до 152,4 тис. тонн, або на 75%, порівняно з березнем 2023 року.

Крім того, у звітному періоді з порту «Актау» в напрямку російського порту «махачкала» було відвантажено 160,2 тис. тонн нафти.

2022 року президент РК Касим-Жомарт Токаєв розпорядився збільшити транспортування нафти Транскаспійським коридором.

Відповідно до цього розпорядження АТ «КазМунайГаз» і Державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки (SOCAR) підписали угоду, що передбачає транспортування 1,5 млн тонн нафти з родовища Тенгіз на рік у напрямку Баку-Тбілісі-Джейхан. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти